Saturday, September 12, 2009

YB NIZAR DI BUKIT GANTANG

ASSALAMUALAIKUM YB!

HARI INI TIDAK AKAN SAYA LUPAKAN DETIK INI. SAYA TERSEREMPAK DGN MB NIZAR DI PASAR MALAM CHANGKAT JERING TEPAT JAM 5.30 PETANG. BUKAN XBIASA JUMPA BELIAU CUMA KALI INI IA LAIN DARI YG LAIN. SAYA SEKELUARGA TELAH TERNAMPAK YB NIZAR SERTA PARA PETUGAS UNIT AMAL MEMBAHAGI-BAHAGIKAN BUBUR LAMBUK DI PASAR MALAM CHANGKAT JERING SAMBIL BELIAU BERTEGUR SAPE TIDAK KIRA SIAPA SAHAJA YG BELIAU JUMPA TERMASUKLAH SAYA. SAYA TERNAMPAK YB NIZAR DI GERAI LAKSA YG MEMANG SAYA TAHU TUAN PUNYA GERAI ADALAH PENYOKONG KUAT BN TETAPI KALI INI RASANYA TIDAK LAGI.

SAYAPUN MENGAMBIL GAMBAR YB NIZAR DARI DALAM KERETA YG SEDANG BERGERAK PERLAHAN DAN SEPANTAS KILAT YB NIZAR TELAH MENYAPA SAYA SEKELUARGA BILA MELIHAT SAYA MENGAMBIL GAMBAR BELIAU. YB NIZAR TELAH TERUS PERGI KE KERETA SAYA DAN BERTANYA KHABAR SAMBIL MEMEGANG PIPI ANAK SAYA. KAGUM SAYA MELIHAT KEPERIBADIAN BELIAU. UNTUK MAKLUMAN SEMUA, SETELAH LEBIH 50 TAHUN PARLIMEN BUKIT GANTANG DI BAWAH BN TIDAK PERNAH BUBUR LAMBUK DIBERI KEPADA SETIAP PENGUNJUNG YANG DATANG DI PASAR MALAM TERSEBUT. YG MENARIKNYA YB NIZAR TELAH MENERUSKAN LANGKAH ALLAHYARHAM YB ROSLAN SHAHRUM DENGAN CARA BELIAU YG TERSENDIRI UNTUK MENDEKATI RAKYAT DI SINI. TERINGAT SAYA KATA SEORANG INDIA YG MENJUAL SURATKHABAR DI BUKIT GANTANG BAHAWA ARWAH YB ROSLAN CUKUP BAIK DENGAN DIA SELALU BELI SURATKHABAR TAK SEPERTI YB BN SEBELUM INI YG BILA MENANG LANGSUNG TIDAK MENJENGUK KAWASAN DAN MELAWAT INSAN2 MISKIN DI SINI. YB NIZAR PUN LAGI BAGUS KATA BELIAU KERANA SIFATNYA YANG RAMAH SALING TAK TUMPAH DENGAN ARWAH.

SESUNGGUHNYA RAKYAT BUKANNYA SUSAH UNTUK DIJAGA CUKUP UNTUK MENZIARAHI KAWASAN YG DITADBIR DAN SALING BERTEGUR SAPE BILA BERJUMPA SUDAH CUKUP ERTINYA. NI NAK BERI BUBUR LAMBUKPUN SIBUK NAK PANGGIL PRESS(MEDIA) NAK SEDEKAHPUN SAMA, KEMUDIAN DOK KATA KITA PERLU IKHLAS. APANI? SAMA2LAH KITA AMBIL IKTIBAR SEMPENA RAMADAN INI SEMOGA YG MISKIN TIDAK BERTAMBAH MISKIN. KEPADA YB NIZAR, TERUSKAN PERJUANGAN DAN KAMI PENDUDUK PARLIMEN BUKIT GANTANG YANG MEMANGKAH ANDA TETAP BERADA DIBELAKANG MENYOKONG ANDA. TAHNIAH YB NIZAR!

ANAK KOMANDO REJIMEN 1

No comments:

Post a Comment